Witamina K2 100mcg 50 kapsułek
Opis
Witamina K występuje w kilku postaciach, w tym jako K1 i K2.
Witaminę K2 charakteryzuje wyjątkowa biodostępność i większa aktywność w organizmie.
Produkty bogate w witaminę K to między innymi jarmuż, szpinak, zielona herbata i owies.
Witamina K2 występuje przede wszystkim w fermentowanych produktach spożywczych takich jak natto - tradycyjnej potrawie japońskiej otrzymanej z fermentowanej soi.
Witamina K obejmuje grupę witamin o podobnej strukturze. Zalicza się do nich witaminę K1 (znaną jako filochinon lub fitomenadion) i witaminę K2 (znaną jako menachinon, MK). Witamina K1 jest syntetyzowana przez rośliny, warzywa i algi, ale nie jest dobrze przyswajana ani wykorzystywana przez organizm. Witamina K2 występuje w fermentowanych produktach spożywczych takich jak natto (japońska potrawa ze sfermentowanej soi) i jest łatwiej przyswajana i lepiej wykorzystywana przez organizm. W organizmie witaminę K2 wytwarzają również w sposób naturalny pożyteczne bakterie zamieszkujące jelita.
Każda kapsułka zawiera:
- Witamina K2 (jako menachinon-7, zawiera soję i mleko) 100 μg
Naturalne substancje pomocnicze
- Substancja wypełniająca: fosforan dwuwapniowy
- Otoczka kapsułki roślinnej hydroksypropylometyloceluloza
- Substancje przeciwzbrylające: roślinny magnezu stearynian*, dwutlenek krzemu
- Guma celulozowa
*otrzymywany z roślinnego kwasu stearynowego
Informacja alergiczna
Produkt nie zawiera:
cukru, soli, drożdży, pszenicy, glutenu i jest produkowany bez użycia sztucznych substancji konserwujących, zapachowych lub barwiących. Odpowiedni dla wegetarian.
- Suplement diety
- bezglutenowy