Molkur® Bauchtropfen 250ml
Opis
Suplement diety.
Molkur® Bauchtropfen to preparat zawierajacy racemiczny kwas mlekowy, kwas ortowy, witaminy z grupy B, pierwiastki śladowe, minerały, biokatalizatory.
Produkt jest przeznaczony dla dorosłych i dzieci powyżej 12 roku życia w celu suplementacji diety w koncentrat serwatki mleka krowiego, zawierającej kwas mlekowy.
Molkur® Bauchtropfen nie powinien być przyjmowany równocześnie z mlekiem, gdyż może to doprowadzić to do niestrawności. W przypadku dyskomfortu po przyjęciu Molkur® Bauchtropfen należy wypić szklankę ciepłej wody.
Molkur® Bauchtropfen nie powinien być stosowany, gdy występuje nietolerancja na białko mleka (laktozę) oraz przy galaktozemii (rzadka choroba genetyczna, polegająca na nietolerancji galaktozy).
Molkur® Bauchtropfen jest preparatem w 100% naturalnym, koncentratem wyprodukowanym na podstawie tradycyjnej receptury opracowanej w 1923 roku przez założyciela firmy Galactopharm Dr. Sandresa GmbH & Co.KG.
Pojemność opakowania:
250 ml
Składniki:
koncentrat serwatki mleka krowiego (skoncentrowany kwas mlekowy).
Zalecana porcja dzienna: 90 kropli (4,6 ml/6,75g)
Sposób użycia:
Zażywać 3 razy dziennie (rano po przebudzeniu, w południe po posiłku i wieczorem przed spoczynkiem) po 30 kropel (1,53 ml/2,25g), możliwie bez rozcieńczenia, ewentualnie rozcieńczyć w 1/2 szklanki wody lub soku.
Butelka z kroplomierzem powinna być lekko pochylona, W przypadku, gdy proces kropelkowania nie następuje od razu należy lekko popukać w dno butelki. Molkur® Bauchtropfen najlepiej jest przyjmować rano po przebudzeniu, w południe po posiłku i wieczorem przed spoczynkiem.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Należy przestrzegać zdrowego trybu życia i zrównoważonego sposobu żywienia. Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na składniki preparatu.
Warunki przechowywania:
Przechowywać zamknięte, w suchym, chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Zmętnienie i osad na dnie są naturalnymi zjawiskami, spowodowanymi wysokim stężeniem i przechowywaniem produktu.