Flexan™ - 60 kapsułek
Opis
Flexan™ to kompleksowe wparcie dla stawów, kości i tkanki chrzęstnej. Skutecznie regeneruje uszkodzone stawy i zapobiega zużyciu tkanki chrzęstnej.
Skład będący efektem najnowszych badań naukowców! | |
Zawiera formułę Boswellin Super® >> 75% kwasu bosweliowego >> 30% AKBA | |
Zawiera formułę C3 Complex® >> 95% kurkuminoidów >> 80% kurkuminy | |
Glukozamina + MSM + Kwas hialuronowy + Mangan + witamina D3 | |
Doskonała przyswajalność dzięki piperynie! | |
Kapsułki z celulozy roślinnej, przyjazne wegetarianom i weganom. |
Starannie wyselekcjonowane składniki preparatu Flexan™ |
- Regenerują stawy |
- Zapobiegają zużyciu tkanki chrzęstnej |
- Poprawiają ruchliwość |
- Redukują zesztywnienie stawów |
- Poprawiają ukrwienie stawów |
- Działają przeciwzapalnie |
Najsilniejsze naturalne rozwiązanie na stawy!
Tylko 2 kapsułki dziennie!
Przeciwzapalna formuła Boswellin Super®
To najsilniejszy ekstrakt z żywicy kory kadzidłowca indyjskiego (Boswellia serrata) w Polsce. Oprócz wysokiej standaryzacji na kwasy bosweliowe (75%)zawiera potężne stężenie kwasu acetylo-11-keto-beta-bosweliowego - 30% AKBA.
Bezpieczna formuła C3 Complex®
Ekstrakt z kłącza kurkumy indyjskiej (Curcuma longa), standaryzowany na 95% kurkuminoidów, w tym 80% kurkuminy. Otrzymała nagrodę w kategorii Osiągnięcie Naukowe przyznaną przez Nutrition Business Journal. Uzyskała status GRAS nadany przez USFDA (Amerykańska Agencja Żywności i Leków)
Sprawdzone składniki wzmacniające
Glukozamina + MSM (siarka organiczna) + Kwas hialuronowy + Mangan + witamina D3 + witamina C
Aktywna formuła BioPerine®
To opatentowany ekstrakt z owoców czarnego pieprzu (Piper nigrum). Oprócz funkcji przeciwzapalnej, potęguję biodostępność składników aktywnych preparatu.
Składnik aktywny | 1 kapsułka | 2 kapsułki |
|
Glukozamina (siarczan glukozaminy) | 400 mg | 800 mg | |
MSM (metylosulfonylometan) | 300 mg | 600 mg | |
Suchy ekstrakt z kłącza kurkumy | 50 mg | 100 mg | |
w tym kurkuminoidy min. 95% | 47,50 mg | 95 mg | |
w tym kurkumina min. 80% | 40 mg | 80 mg | |
Suchy ekstrakt z żywicy kory kadzidłowca indyjskiego | 40 mg | 80 mg | |
w tym kwas bosweliowy min. 75% | 30 mg | 60 mg | |
w tym AKBA (kwas acetylo-11-keto-beta-bosweliowy) | 12 mg | 24 mg | |
Witamina C (kwas L-askorbinowy) | 40 mg | 80 mg (100%*) | |
Kwas hialuronowy | 15 mg | 30 mg | |
Suchy ekstrakt z czarnego pieprzu | 3 mg | 6 mg | |
w tym piperyna | 2,85 mg | 5,7 mg | |
Mangan (chlorek manganu) | 1 mg | 2 mg (100%*) | |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 2,5 ug | 5 ug (100%*) | |
Pozostałe informacje | |||
Kapsułek w opakowaniu | 60 kaps. | ||
Rodzaj kapsułek | Roślinne | ||
Sugerowana dawka dzienna | 2 kapsułki | ||
1 opakowanie wystarcza na | 30 dni |
*%RWS |
Składniki: siarczan glukozaminy z kukurydzy zwyczajnej Zea Mays, MSM metylosulfonylometan, suchy ekstrakt z kłącza kurkumy Curcuma Longa standaryzowany na 95% zawartości kurkuminoidów (w tym min. 80% kurkuminy), suchy ekstrakt z żywicy kory kadzidłowca indyjskiego Boswellia Serrata standaryzowany na min. 75% zawartości kwasu bosweliowego, w tym min. na 30% zawartości AKBA (kwas acetylo-11-keto-beta-bosweliowy), witamina C (kwas L-askorbinowy), kwas hialuronowy, suchy ekstrakt z czarnego pieprzu Piper Nigrum standaryzowany na 95% zawartości piperyny, chlorek manganu, cholekalcyferol, substancje pomocnicze: sole magnezowe kwasów tłuszczowych; kapsułka: celuloza roślinna; barwnik: dwutlenek tytanu
Informacja: W związku z zawartością witaminy D, przed zastosowaniem wskazane jest wykonanie badania 25-(OH)D we krwi oraz konsultacja wyniku badania z lekarzem lub farmaceutą. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Osoby przyjmujące leki przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane małym dzieciom, kobietom w ciąży oraz karmiącym. Wyprodukowano w Unii Europejskiej. Podmiot odpowiedzialny: YANGO Sp. z o.o. Masa netto: 58,8 g.
Informacja alergiczna:
Nie zawiera skorupiaków, jaj, ryb, orzechów, soi, składników mlecznych, selera, gorczycy, sezamu.
Nie zawiera: glutenu, cukru, soli spożywczej.
Produkowane bez użycia sztucznych substancji konserwujących, zapachowych lub barwiących.
Produkt wolny od metali ciężkich, takich jak arsen, kadm, ołów czy rtęć.
Główny Inspektorat Sanitarny: GIS-ŻP-SD-4230-04031/KC/17