Maślan sodu 90 kaps.
Opis
Maślan sodu, inaczej kwas masłowy, jest kwasem tłuszczowym, który powstaje podczas procesu trawienia błonnika pokarmowego przez bakterie w jelitach i odgrywa ważną rolę w prawidłowej pracy układu trawienia.
Występuje on także w tłuszczach zwierzęcych i olejach roślinnych, jednak ilość kwasu masłowego znajdująca się w produktach takich jak masło i ghee jest niewielka w porównaniu z ilością wytwarzaną w jelitach.
Źródło kwasu masłowego | |
Bez dodatków i wypełniaczy! | |
Bezpieczny dla wegan i wegetarian! |
Składnik aktywny | 1 kapsułka | 2 kapsułki |
Maślan sodu | 460 mg | 920 mg |
w tym kwas masłowy (78%) | 359 mg | 718 mg |
Zalecane dawkowanie: Jedna kapsułka, dwa razy dziennie
Sposób użycia: Kapsułkę połknąć i popić dużą ilością wody, po posiłku.
Skład: Mikrokapsułkowany maślan sodu. Skład kapsułki: Celuloza roślinna (wegetariańskie)
Informacja: Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Maślan sodu cechuje się charakterystycznym zapachem. Osoby przyjmujące leki przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane małym dzieciom, kobietom w ciąży oraz karmiącym. Wyprodukowano w Unii Europejskiej. Podmiot odpowiedzialny: YANGO Sp. z o.o. Masa netto: 49,5 g.
Informacja alergiczna:
Nie zawiera skorupiaków, jaj, ryb, soi, orzechów, składników mlecznych, selera, gorczycy, sezamu.
Produkowane bez użycia sztucznych substancji konserwujących, zapachowych lub barwiących.
Produkt wolny od metali ciężkich, takich jak arsen, kadm, ołów czy rtęć.
Główny Inspektorat Sanitarny: 2021/01/07/SD/B78DE4